Вести

ТРОЈЕ СОЛИСТА ПРЕМИЈЕРНО НАСТУПИЛО У ВЕРДИЈЕВОЈ ОПЕРИ „РИГОЛЕТО“

23 мај 2015

У опери Ђузепа Вердија "Риголето", која је под диригентском управом Ане Зоране Брајовић изведена на Великој сцени у суботу 23. маја, премијерно је наступило троје солиста.
Тенор Дејан Максимовић певао је улогу Војводе од Мантове, у роли дворске луде Риголета дебитовао је баритон Драгутин Матић, његову ћерку Ђилду дочарала је сопран Снежана Савичић Секулић, гроф Монтероне био је бас баритон Александар Стаматовић, плаћени убица Спарафучиле бас Драгољуб Бајић, док се у лику његове сестре Мадалене премијерно представила мецосопран Љубица Вранеш.
У подели су били и Вук Зекић (Гроф Чепрано), Татјана Митић (Грофица Чепрано), Павле Жарков (Маруло), Игор Матвејев (Борса), Наташа Рашић која је први пут певала улогу Ђоване, Невена Матић (Паж) и Вук Зекић (Тамничар).
У представи је учествовао Оркестар, Хор и ансамбл Балета Народног позоришта у Београду.
Либрето према драми „Краљ се забавља" Виктора Игоа, написао је Ф. М. Пијаве
Опера у три чина "Риголето", у режији Предрага Протића, премијерно је изведена 9. јуна 2001. године са солистима миланске Скале, а са солистима Опере Народног позоришта, три дана касније, 12. јуна.
Сценографију је урадио Борис Максимовић, костиме Љиљана Радоњић Орлић, кореографију Владимир Логунов, а асистент редитеља била је Ивана Драгутиновић Маричић.
М.Б.