Вести

У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ОДРЖАН КОНЦЕРТ "ВИОЛИНА, МОЈ ИНСТРУМЕНТ"

26 децембар 2013

У четвртак 26. децембра, у Музеју Народног позоришта у Београду, одржан је концерт под називом "Виолина, мој инструмент".

Бројну публику, као и младе, талентоване музичаре, поздравили су у кратком говору директор Музеја НП Драган Стевовић, а потом и професор Владимир Васиљевић.
- Ученици основног и средњег музичког образовања који овом приликом наступају у сали Музеја Народног позоришта, важном простору у културном животу Београда, лауреати су значајних националних такмичења виолиниста као и многобројних међународних такмичења код нас и иностранству. Иако млади, они већ поседују одређено концертно искуство које служи за њихово даље професионално и уметничко сазревање -рекао је Васиљевић.
Према његовим речима, то је, истовремено, и прилика да испробају своје тренутне изражајне могућности тумачећи дела разноликих по форми и историјским, музичким епохама у којима су настала.
- С обзиром на горе споменуто, назив вечерашњег концерта "Виолина, мој инструмент", у потпуности одражава афинитете ових младих људи, а ја бих у називу додао и "Моја будућност". На нама је да младе уметнике подржимо на не лаком путу који су изабрали, и да једног дана заузму значајно место у културном животу наше средине - додао је Васиљевић.
На програму су биле композиције Вивалдија, Баха, Менделсона, Бартока... које су изводиле Катарина Васиљевић, Вероника Мона Богић, Лана Ераковић, Мина Динић, Марија Митровић и Невена Татомировић.
М.Б.