Вишеминутне бурне овације на премијери балета „Седам смртних грехова“, у кореографији Игора Пастора, с Миланом Русом у главној улози

9 фебруар 2021

Савремени балет „Седам смртних грехова“, по либрету и у кореографији Игора Пастора, премијерно је изведен 9. фебруара на Великој сцени, у оквиру пројекта „Програм - млади кореографи“.

Главну улогу, односно лик Савременог пословног човека, играо је Милан Рус, а солистичке роле остварили су и Бојана Жегарац Кнежевић, Тијана Шебез, Јовица Бегојев, Никола Бјанко и Семјуел Гест.

У ансамблу су били и Милена Огризовић, Маја Стојаков, Мина Радоја, Љиљана Велимиров, Оља Ђукић, Kристофер Васкез, Наталија Аксентијевић, Соња Милованов и Антонио Бибо. 

Одушевљена публика, после непуних сат времена веома надахнуте игре, наградила је комплетну уметничку екипу вишеминутним бурним овацијама.

Представа је изведена у оквиру пројекта „Програм - млади кореографи“ који је покренула дирекција Балета Народног позоришта у Београду са циљем да пружи шансу и отвори нови простор младим, креативним балетским ствараоцима.

Солиста Балета Игор Пастор за свој кореографски првенац инспирацију је пронашао током изолације наметнуте пандемијом корона вируса.

Његова полазна тачка у раду на овој представи била је чињеница да човек, у садашњем савременом и брзом свету који нам је наметнут, често због својих амбиција запоставља праве вредности и несвесно губи своју чисту страну и улази у таму људског греха. 

„На том путу може да стигне до светлости ослобађања од њега или заувек заробљен у његовој тами. У изолацији сам схватио колико брзина живота и наше амбиције утичу да заборавимо које су праве вредности: здравље, бити добар човек, поштовање, породица, љубав, пријатељство... Одатле и потиче моја инспирација за овим делом“, наводи Пастор, дугогодишњи солиста Балета Народног позоришта у Београду. 

Музику је компоновао Мирослав Бако, сценограф је Јасна Сарамандић, костимограф Kатарина Грчић, а асистент кореографа Марија Бајчетић.

Прва реприза биће одржана у суботу 13. фебруара, такође, у 19 часова на Великој сцени.

Улазнице могу да се купе на благајни Народног позоришта и онлајн (https://www.narodnopozoriste.rs/sr/ulaznice)

Програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Kризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.

Галерија