АЛЕКСАНДРА АНГЕЛОВ КАО КАРМЕН И ПЕТ НОВИХ СОЛИСТА НАСТУПИЛИ У ПОПУЛАРНОЈ ОПЕРИ

У суботу 7. априла, на Великој сцени изведена је опера “Кармен” са Александром Ангелов у насловној улози, која је наступила уместо Јадранке Јовановић, а први пут публици се представило и пет нових солиста који нису били у подели на претходним премијерним извођењима.

У популарној опери Жоржа Бизеа, која је премијерно изведена 24. и 25. марта у режији Небојше Брадића, први пут су наступили Ивана Петровић (Микаела), Александар Стаматовић (Ескамиљо), Светлана Бојчевић Цицовић (Фраскита), Жељка Здјелар (Мерцедес) и Михаило Шљивић (Зунига).
У подели су били и Јанко Синадиновић (Дон Хозе), Дарко Ђорђевић (Ремендадо), Павле Жарков (Данкаиро) и Вук Зекић (Моралес).
Прву и другу премијеру дириговао је гост из Швајцарске, шеф диригент и уметнички директор Бернске опере Србољуб Динић, а ова представа изведена је под диригентском управом Зорице Митев Војновић.
Публика је бројну уметничку екипу наградила дуготрајним и снажним аплаузом.
На првој премијери најпопуларније опере свих времена, Кармен је певала Драгана дел Монако, а на другој Ангелов.
Сценографију је урадио Герослав Зарић, костиме Катарина Грчић Николић, док је за кореографију била задужена Емилија Јовановић, гошћа из Шпаније.
М.Б.