Vuk Miletić

Producent

O umetniku

Vuk Miletić rođen je u Beogradu 20.11.1979. godine. Nakon završetka Pete beogradske gimnazije, upisuje Fakultet dramskih umetnosti, Katedru za pozorišnu i radio produkciju na kojoj diplomira 2007. godine. 

Nakon završenog fakulteta radio je na brojnim poslovima u oblasti kulture, ali i privrede, kao i posao ivent menadžera u marketinškoj agenciji I team

Radio je kao izvršni producent na nekoliko predstava privatne produkcije. Osnivač je organizacije Kulturni element koja okuplja mlade profesionalce iz oblasti kulture i umetnosti (2011). 

Radio je na poziciji PR menadžera festivala Koreografske minijature. Nekoliko godina radio je u organizaciji Bitef festivala, a trenutno je izvršni producent dva međunarodna festivala: Festivala monodrame i pantomime koji se 45 godina održava u Beogradu i Novog tvrđava teatra koji se održava u Vili Stanković u Čortanovcima. 

Od 2013. godine je stalno zaposlen u Narodnom pozorištu u Beogradu kao producent u odseku za produkciju – domaću i međunarodnu saradnju. 

Radio je kao saradnik u Pozorišnim novinama, periodičnom časopisu koje izdaje Narodno pozorište.

Doktorirao je 2020. godine na Fakultetu dramskih umetnosti, na smeru Menadžment kulture i medija.