Vesti

FINANSIJSKA POMOĆ NARODNOG POZORIŠTA ZA JAPAN

18 mart 2011

Narodno pozorište u Beogradu uplatiće sredstva od drame "Derviš i smrt", koja je izvedena u petak 18. marta, u fond za pomoć Japanu, najavio je upravnik Nacionalnog teatra Božidar Đurović.

Izražavajući uverenje da prošlonedeljna katastrofa koja je zadesila Japan nije ostavila ravnodušnim nijednog čoveka, Đurović je uoči početka predstave, u kratkom obraćanju gledaocima u prepunoj sali, rekao da je ta nesreća potresla i sve zaposlene u Narodnom pozorištu, pre svega jer je reč o ljudskim životima, a i zbog toga što je narod Japana, njihova vlada i ambasada u Srbiji u proteklom periodu uradila puno za Narodno pozorište.
- To su naši prijatelji, naši dobročinitelji. Večerašnju predstavu „Derviš i smrt“ glumci Drame Narodnog pozorišta će posvetiti preminulim u Japanu. Ovaj simbolični prihod je samo znak prijateljstva, odanosti, i podrške onim ljudima u Japanu kojima je teško – kazao je Đurović i pozvao sve prisutne da minutom ćutanja odaju poslednju poštu svim žrtvama teške prirodne katastrofe koja je zadesila Japan 11. marta.
M.B.