Vesti

MILENA STANIŠIĆ ODRŽALA KONCERT NA HARFI U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA

27 januar 2011

Koncert Milene Stanišić na harfi održan je u četvrtak 27. januara u Muzeju Narodnog pozorišta.

Prisutne je pozdravio pomoćnik direktora Opere Dragan Stevović koji je napomenuo da muzej u okviru svojih raznih aktivnosti, pored susreta sa stvaraocima formulisanih kao susreti sa ličnostima koje su obeležile istoriju Narodnog pozorišta, nudi i umetničke programe poput ovog.
- Veoma mi je drago što će koncert održati naša koleginica Milena Stanišić koja je svoje prve profesionalne korake napravila u okviru Orkestra Opere Narodnog pozorišta – kazao je Stevović. Umetnica je nastupila u okviru ciklusa „Koncerti“, a na programu su bila dela Koncertna etida (F. Godfroa), Andante (J. S. Bah), Sonata u ce-molu (Đ. B. Pešeti), Eolska harfa (F. Godfroa), Legenda (I. Marinković), Izvor (A. Aselman), Pozdrav rodnoj zemlji (Dž. Tomas), Prva arabeska (K. Debisi) i Empromti karpis (G. Pjerne). Ulaz je bio slobodan.
Milena Stanišić je rođena u Beogradu 1972. godine. Nakon završene niže muzičke škole klavira počela je da svira harfu kod profesorke Ljiljane Nestorovske u Muzičkoj školi „Mokranjac“, a paralelno je pohađala Matematičku gimnaziju u Beogradu koju je završila sa Vukovom diplomom. Nakon toga je završila diplomske i magistarske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Milice Barić, u roku i sa visokim prosekom. Dve godine je provela na usavršavanju kod Frank Sternfelda, profesora na Severnom kraljevskom koledžu u Mančesteru.
M.B.