Vesti

ODRŽANA SVEČANOST POVODOM 45 GODINA OD OSNIVANjA FONDACIJE „SOLIDARNOST SRBIJE“

29 maj 2012

Svečanom akademijom, održanoj u utorak 29. maja na Velikoj sceni, Fondacija „Solidarnost Srbije“ obeležila je 45 godina postojanja i uspešnog rada.

Svečanosti, pod nazivom „Nesebičnost i dobrota“, prisustvovali su osnivači, saradnici i prijatelji Fondacije, visoki predstavnici društvenih i državnih institucija i brojnih socijalnih i humanitarnih organizacija.
Akademija, sa prigodnim umetničkim programom u kome su nastupili Mira Vasiljević, grupe „Ogrlica od bisera“ i „White witches music“, ansambl „Nokturno“ i Emilija Đonin, održana je tačno na dan kada je pre četiri i po decenije u Beogradu osnovana Fondacija „Spomenica solidarnosti“, preteča današnje fondacije.
- Naša fondacija je prolazila kroz teška vremena i iskušenja, ali duh na kome je nastala i izrasla, uz pregalaštvo stotina koje su bile uključene u njen rad, i zahvalnosti hiljada onih kojima je nesebično pomagala, pomogao je i Fondaciji „Solidarnost Srbije“ da danas slavi ovu godišnjicu s uverenjem da će ovakvih jubileja i godišnjica biti još mnogo, a uspeha u budućem radu još više – rekao je direktor fondacije Vladimir Ilić.
Tokom godina i decenija, ova značajna dobrotvorna institucija uspela je da pomogne mnoge socijalne programe, grupe i pojedince kojima je pomoć neophodna, kao i da učestvuje u izgradnji domova za decu, stare i ometene u razvoju.  
Na Svečanoj akademiji, najzaslužnijima su dodeljene plakete, zahvalnice i spomenice.
M.B.