Vesti

OPERA „EVGENIJE ONjEGIN“ SA VELIKIM USPEHOM IZVEDENA U TEMIŠVARU

29 decembar 2016

Opera Narodnog pozorišta u Beogradu, u okviru Protokola o saradnji, gostovala je u Temišvaru, gde je u dvorani Nacionalne opere izvedeno remek – delo Petra Iljiča Čajkovskog „Evgenije Onjegin“.
Prepuna dvorana je stojećim ovacijama pozdravila naše umetnike, koji su ovakve sjajne reakcije zaslužili impresivnim nastupom, izvrsnim muziciranjem i ubedljivom scenskom pojavom.
Odličan Orkestar, zvučan Hor i uigran Balet takođe su oduševili domaćine, koji su zaključili da se radi o jednom od najuspešnijih gostovanja u prijateljskom Temišvaru.
Posebno su bili zadovoljni i ponosni brojni predstavnici Srba u Rumuniji, koji su bili prisutni pre, za vreme i posle predstave, i proveli vreme u srdačnom razgovoru i druženju sa članovima brojne ekspedicije iz Beograda, koja je brojala više od 200 ljudi.
Ansambl solista na čelu sa gostom Nikolom Mijailovićem u naslovnoj ulozi, Jasminom Trumbetaš Petrović, Natašom Jović Trivić, Dejanom Maksimovićem i Dragoljubom Bajićem u glavnim ulogama, uz ostale soliste izneo je najveći teret uspeha svojim velikim glasovima i angažovanom glumom u toj meri, da su pojedinci iz publike koja je u Temišvar došla iz skoro cele Rumunije, bili iskreno dirnuti njihovim nastupom.
Nakon predstave, domaćini su organizovali veliki prijem za sve učesnike u najtoplijem i prijateljskom duhu. Ostala je obaveza da se dragim kolegama iz Temišvara, Narodno pozorište na isti način oduži prilikom gostovanja sa naslovima „Kavalerija Rustikana“ Maskanjija i „Pajacima“ Leonkavala, najavljenog za prolećni deo sezone.
Svojim prisustvom, ovu značajnu manifestaciju i uspeh srpske kulture u Rumuniji uveličao je i Generalni konzul Srbije u Temišvaru, Nj.E. g. Lazar Manojlović, čijom zaslugom i trudom nekoliko godina unazad ova razmena između nacionalnih institucija kulture Srbije i Rumunije dobija na zamahu.