Vesti

Predstava „Vasa Železnova i drugi“ sa velikim uspehom izvedena na Ruskom međunarodnom pozorišnom festivalu u Nižnjem Novgorodu

21 oktobar 2021

Predstava „Vasa Železnova i drugi“, po delima Maksima Gorkog, u adaptaciji i režiji Zlatka Svibena, izvedena je 18. oktobra sa velikim uspehom na Ruskom međunarodnom pozorišnom festivalu u Nižnjem Novgorodu.

U sali Državnog akademskog dramskog pozorišta, publika je sa oduševljenjem prihvatila ovu intrigantnu dramu, čiju osnovu čini druga verzija „Vase Železnove“ Maksima Gorkog iz 1935. godine, a adaptacija sadrži i dramatizovane delove iz njegovog romana „Delo Artamonovih“, prizore i neka lica iz prve verzije „Vase Železnove“ (Mati), međuigru i lica iz „Pesme o Sokolu“ i epilog, takođe, prema romanu Gorkog - „Foma Gordejev“.

Posle  dva sata veoma nadahnute igre naših umetnika, gledaoci su ovacijama i uzvicima „bravo“ pozdravili kompletan ansambl na čelu sa prvakinjom Drame Ljiljanom Blagojević koja je tumačila naslovnu junakinju Vasu, vlasnicu brodarskog preduzeća.

U podeli su bili i Petar Božović, Radmila Živković (prvi put u ulozi vračare Barskaje), Nebojša Kundačina, Gojko Baletić, Sonja Kolačarić, Bojana Stefanović, Branislav Tomašević, Bojan Krivokapić, Radovan Miljanić, Vanja Milačić, Zorana Bećić, Bojana Bambić, Teodora Dragićević, Nemanja Stamatović, Bogdan Bogdanović, Luka Pavlović i dečak Gavrilo Ivanković.

U predstavi su učestvovali i baletski igrači Maja Stojakov i Miloš Živanović.

Galerija