Vesti

POTPISAN SPORAZUM O SARADNjI NARODNOG POZORIŠTA I JAT – a

10 februar 2011

Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Đurović i generalni direktor Jugoslovenskog aerotransporta Vladimir Ognjenović potpisali su u četvrtak 10. februara Sporazum o saradnji.

Na ceremoniji održanoj u Muzeju Narodnog pozorišta Đurović je kazao da ne postoji ništa prirodnije nego da dve nacionalne institucije, kao što su JAT i Narodno pozorište, sarađuju u obostranom interesu, kao i u interesu države kojoj pripadaju i koju, u svojim oblastima, predstavljaju.
Prema njegovim rečima, Narodno pozorište u svom neumetničkom konceptu ima za cilj da sarađuje sa svim relevantnim nacionalnim institucijama.
Đurović je podsetio da je Nacionalni teatar već potpisao nekoliko Sporazuma o saradnji sa takvim institucijama, poput RTS – a, „Službenog glasnika“... i istakao da nijedan od tih ugovora nije nastao „po onom principu da papir trpi sve“.
- Svaki taj sporazum, kao i ovaj s čijom realizacijom krećemo već sutra, je veoma dobro osmišljen. Saradnja Narodnog pozorišta i JAT – a biće kao i do sada, u obostranom interesu, a razvijaće se, što se tiče nas, u svim segmentima u kojima je to moguće i gde obe strane imaju interes – najavio je Đurović.
Ognjenović je kazao da nacionalna avio kompanija ima veliko zadovoljstvo da pomogne Narodnom pozorištu, najznačajnijoj srpskoj instituciji kulture i naglasio da je JAT otvoren za sve oblike saradnje, „kako kroz ove odredbe ugovora koje su ispred nas, tako i za svaki oblik saradnje koji nije sadržan u ovom papiru“.
On je rekao da je njihov zadatak i što profitabilnije poslovanje kompanije, ali i saradnja prilikom prezentacije države Srbije u svetu, što već i čine, kroz razne vidove pomoći sportistima i ljudima iz kulture.
- Nadam se da će ova godina, kao i sledeća u kojoj će JAT proslaviti 85. godina postojanja, označiti nastavak saradnje sa Narodnom pozorištem i da ćemo proslavu te velike godišnjice održati u ovom domu – poručio je Ognjenović.
M.B.