Vesti

POTPISAN SPORAZUM O SARADNjI SA REPUBLIČKIM ZAVODOM ZA SPORT I MEDICINU SPORTA

23 april 2013

U Republičkom zavodu za sport i medicinu sporta, u ponedeljak 22. aprila potpisan je Sporazum o saradnji između te medicinsko-sportske ustanove i Narodnog pozorišta u Beogradu.

Tim povodom, održana je i konferencija za novinare na kojoj su učestvovali v.d. upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić, njegov pomoćnik Aleksandar Stamatović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Jasminko Pozderac i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić.
Sporazumom je, između ostalog, predviđeno da zaposleni u Narodnom pozorištu, a pre svega članovi Baletskog ansambla imaju na raspolaganju sve kapacitete zavoda. Osim sale i teretane za vežbanje, oni će moći da koriste i sve raspoložive medicinske kapacitete.
Savić je rekao da je jedna ovakva vrsta fuzije "prirodna i poželjna".
- Ako biste umetnost posmatrali odvojeno od sporta, to onda ne bi imalo celinu. Baletska umetnost sastoji se od 60 posto fizičke aktivnosti tako da i naš ansambl ima slične probleme sa povredama kao i sportisti. Mi želimo da se razvijamo i produžimo vek igračima, a brigu o zdravlju i svemu ostalom poverili smo najboljima - kazao je Savić.
Njegovo mišljenje deli i Stamatović koji je napomenuo da podržava saradnju sa naučnom ustanovom sporta jer se tim činom direktno pomaže umetnosti.
M.B.