Vesti

PREDSEDNIK UPRAVNOG ODBORA ZADUŽBINE "DOSITEJ OBRADOVIĆ" RADOMIR PUTNIK UPUTIO PISMO ZAHVALNOSTI V.D. UPRAVNIKA NP DEJANU SAVIĆU

24 februar 2016

Predsednik Upravnog odbora Zadužbine "Dositej Obradović" Radomir Putnik uputio je pismo zahvalnosti v.d. upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Dejanu Saviću u kojem se najtoplije zahvaljuje Nacionalnom teatru na izvanredno ostvarenoj saradnji prilikom pripreme i uručenja Nagrade „Dositej Obradović“ za životno delo gospodinu Raši Popovu, 21. februara 2016. godine na Velikoj sceni.
- I ovoga puta, kao i mnogo puta ranije, sve službe Narodnog pozorišta koje su učestvovale u ovom poduhvatu svoj deo posla obavile su besprekorno i visoko profesionalno. Posebnu zahvalnost upućujemo gospođi Jasmini Zotović na svesrdnom stvaranju da priprema i izvođenje proteknu skladno i bez problema, zatim umetnicima, gospođi Ivani Dragutinović Maričić, reditelju svečane akademije, gospodi glumcima Andreju Maričiću i Zoranu Ćosiću na izvanrednoj interpretaciji stihova Raše Popova. Pohvale, takođe, zaslužuju radnici tehnike, obezbeđenja i prihvata publike – naveo je Putnik.
Na kraju pisma, poručio je da je Narodno pozorište svojim delom, još jednom, dokazalo da ide dositejevskim putem na kome su negovanje kulture i umetnosti kao i vaspitavanje i obrazovanje mladih naraštaja trajni ciljevi.
M.B.