Vesti

PRVA REPRIZA "AIDE" IZVEDENA SA USPEHOM, SLEDEĆE IZVOĐENjE 18.05. U VIMINACIJUMU

14 april 2013

Prva repriza opere slavnog italijanskog kompozitora Đuzepea Verdija "Aida", u režiji Ognjana Draganova, pod dirigentskom upravom Pitera Leonarda, izvedena je u nedelju 14. aprila na Velikoj sceni.

Publika je i ovoga puta, kao i na premijeri četiri dana ranije, veoma dobro prihvatila predstavu i nagradila sve aktere višeminutnim burnim aplauzom.
Scenski moćna, izvođački veoma zahtevna Verdijeva opera u četiri čina u novoj postavci ima sve odlike spektakla koji je objedinio kreativne snage izvođača, reditelja, scenografa, kostimografa, koreografa.
U podeli su bili Ana Rupčić Petrović (Aida), Nataša Jović Trivić (Amneris), Hon Li (Radames), Aleksandar Stamatović (Amonasro), Nenad Jakovljević (Ramfis), Mihailo Šljivić (Kralj), Biljana Soldo (Sveštenica) i Danilo Stošić (Glasnik).
Naredno izvođenje "Aide", biće održano 18. maja u Viminacijumu, u okviru obeležavanja 1.700 godina Milanskog edikta.
Autor libreta je Antonio Gislanconi.
Scenografiju su kreirali Dejan Miladinović i Miraš Vuksanović, kostime Milanke Berberović obnovila je Katarina Grčić, koreografiju je uradio Konstantin Kostjukov, izbor video materijala pripremio je Dejan Miladinović, a za video produkciju bio je zadužen Petar Antonović.
M.B.