Vesti

PRVAK NACIONALNE OPERE UKRAJINE „T. ŠEVČENKO” DENIS NEDAK 19. JANUARA GOSTUJE U BALETU “BAJADERA”

14 januar 2015

Prvak Nacionalne opere Ukrajine „T. Ševčenko” Denis Nedak gostovaće 19. januara u baletu “Bajadera” koji će od 19,30 časova biti izveden na Velikoj sceni.
U ovoj predstavi, na muziku Ludviga Minkusa i u koreografskoj postavci Gabrijele Komleve, priznati umetnik nastupiće u ulozi indijskog princa Solora.
Glavnu junakinju - indijsku plesačicu Nikiju, bajaderu, igraće solistkinja Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Bojana Žegarac Knežević.
U tom klasičnom baletskom spektaklu, učestvovaće celokupni ansambl Baleta i solisti, kao i Orkestar Narodnog pozorišta pod rukovodstvom dirigenta Đorđa Pavlovića.
Predstava je premijerno izvedena 19. maja 2011. godine.
M.B.

Denis Nedak

Nosilac je prestižnog nacionalnog priznanja – Zaslužni umetnik Ukrajine (2011). Školovao se na Baletskoj akademiji u Kijevu gde je i otpočeo profesionalni rad u teatru.
Prvak Nacionalne opere u Kijevu postaje 2008. godine.
Odigrao je brojne glavne uloge u sledećim baletima: Krcko Oraščić, Labudovo jezero, Uspavana lepotica, Bajadera, Don Kihot, Žizela, Korsar, Spartak, Rajmonda i druge. Nosilac je brojnih priznanja i nagrada na međunarodnim takmičenjima.
Odlikuje se prefinjenom klasičnom tehnikom, posebno u lirsko-romantičarskom stilu.
Stalni je gost brojnih baletskih festivala u Rusiji i Evropi.
Nastupao je u Japanu, Grčkoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Italiji, Španiji, Portugaliji i Francuskoj.