Vesti

U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA ODRŽANO VEČE POSVEĆENO BALETU

17 jun 2013

Pod sloganom "Ples je dragocen i metafora samog života", u ponedeljak 17. juna, u Muzeju Narodnog pozorišta održano je veče posvećeno baletu.

U programu pod nazivom "Čar igre", autorke i voditeljke Drine Pešić, gosti večeri bili su balerina i baletski pedagog Ašhen Ataljanc i glumac Slobodan Stefanović koji su govorili o tome koliko je igra važna i neodvojiva za njihovu profesiju.
Gospođa Maja Volk je otkrila tajne stvaranja popularnog baleta "Lisabonska priča" i kako je sarađivala s koreografom Aleksandrom Ilićem, slikarka Danica Marinković, koja je želela da bude balerina, pričala je kako danas svoju inspiraciju pronalazi u pokretu, a Milena Reljin je govorila o baletu koji je važan i za ritmičku gimnastiku.
Među gostima, bili su i TV lice Studija B Snežana Petrović koja je pričala o tome koliko je baletska umetnost zastupljena u medijima, a kreatorka Milena Radović predstavila je svoje nove modele inspirisane pokretom.
Veče su upotpunili nastupi plesnih trupa "Studio Adagio" i "Celtic Rhytam", kao i članica muzičkog kvarteta "Mistik cello".
M.B.