НАГРАДЕ ЗА НАДУ ШАРГИН, ОЛГУ ОДАНОВИЋ И МАРИНУ ВУКАСОВИЋ МЕДЕНИЦА НА 21. ЈУГОСЛОВЕНСКОМ ПОЗОРИШНОМ ФЕСТИВАЛУ У УЖИЦУ

Првакиње Драме Народног позоришта у Београду Нада Шаргин и Олга Одановић, као и костимографкиња Марина Вукасовић Меденица, награђене су на овогодишњем 21. Југословенском позоришном фестивалу у Ужицу.
Награда Ардалион за најбољу женску улогу припала је Нади Шаргин за улоге Елизабете Енглеске у представи “Марија Стјуарт“ и Зоре Шишарке у представи “Бела кафа“, обе у продукцији Народног позоришта у Београду.
Награда Ардалион за епизодну улогу додељена је Олги Одановић за улогу мајке Јање у представи "Бела кафа", док је Ардалион за најбољу костимографију, за исту представу, припао Марини Вукасовић Меденица.
Једногласну одлуку донео је стручни жири којим је председавао позоришни редитељ Дејан Мијач, а чланови су били сценограф Миодраг Табачки, драматуршкиња Жељка Турчиновић, глумац Горан Јевтић и драматург Томислав Зајец.
На фестивалу су додељене и награде за најбољу представу ("Хинкеман"), најбољу режију ("Хинкеман"), најбољу мушку улогу (Озрен Грабарић), најбољу сценографију ("Хамлет"), најбољег младог глумца (Вања Јовићевић) и Специјална награда (Власта Велисављевић).
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести