"СЕКСУАЛНЕ НЕУРОЗЕ НАШИХ РОДИТЕЉА", СА ИЗМЕНАМА У ПОДЕЛИ, ПОНОВО НА РЕПЕРТОАРУ СЦЕНЕ "РАША ПЛАОВИЋ" ОД 28. ФЕБРУАРА

После паузе од непуних 11 месеци, драма Лукаса Берфуса "Сексуалне неурозе наших родитеља", у режији Татјане Мандић Ригонат, поново је, са изменама у подели, уврштена у драмски репертоар Сцене "Раша Плаовић".
Берфусов комад, који ће бити изведен у суботу 28. фебруара (20,30), је сурова, интригантна прича о иницијацији једне младе жене у свет одраслих, односно њеном суочавању с друштвеном стварношћу. 
У средишту радње је девојчица Дора, у тумачењу Вање Ејдус, која је због психичког обољења годинама била изолована од света. Њен први прави сусрет са светом одраслих почиње оног тренутка када њени лекари одлуче да прекину терапију лековима...
За разлику од већине европских поставки у којима се кроз лик Доре разматра однос друштва према ментално заосталој деци, у режији Тање Мандић Ригонат, која је урадила и избор музике, главна јунакиња није илустрација једне конкретне болести или менталне поремећености, већ уметничка слика особе која је приморана да се прилагоди друштву.
У подели су и Игор Ђорђевић (Фини господин), Вања Милачић (Дорина мајка), Зоран Ћосић  (Дорин отац), Бојан Кривокапић (Дорин шеф), Бранко Цвејић (Дорин доктор) и Добрила Стојнић (Жена, шефова мајка).
Маја Пелевић је драматург, Александар Денић сценограф, Милена Јевтић Ничева Костић костимограф, др Љиљана Мркић Поповић је била задужена за сценски говор, а Дамјан Кецојевић за сценски покрет. 
Представа је премијерно изведена 30. априла 2008, а последњи пут на репертоару је била 5. априла прошле године.
М.Б.