Солиста Балета Народног позоришта у Београду Никола Бјанко добитник Награде „Радомир Вучић“, уручење 18. јуна

Солиста Балета Народног позоришта у Београду Никола Бјанко овогодишњи је добитник Награде „Радомир Вучић“, која се додељује младим, талентованим балетским играчима до 28. године живота и то за остварене солистичке и главне улоге из репертоара Народног позоришта одигране на матичној сцени, или на гостовању, од последњег дана фебруара 2018. до 1. марта 2019. године, који су се издвојили по техничком или глумачком квалитету.

Признање је бити уручено 18. јуна уочи почетка представе "Лабудово језеро". 

Једногласну одлуку донео је жири којим је председавао Константин Костјуков, а чланови су били Јован Веселиновић и Паша Поповић.

„Никола Бјанко је одговорним, пожртвованим радом и професионалним приступом остварио изузетан напредак тумачећи солистичке улоге у целокупном класичном, неокласичном и модерном репертоару. Остварио је изузетан напредак у техничком смислу, а посебно се издвојио индивидуалним изразом. Запажени су његови соло наступи у следећим представама: Крцко ОрашчићДон КихотХазарски речник- Ловци на снове, Ко то тамо пева, Дуга божићна вечера, Травијата  и Кармен“, наведено је у образложењу жирија.

Награда „Радомир Вучић“ установљена је 2011. године, а досадашњи добитници су Јовица Бегојев, Милош Маријан, Бојана Жегарац, Игор Пастор, Теодора Спасић, Татјана Татић и Маргарита Черомухина.
М.Б.

Прочитајте још вести