ДРАМА „БИЗАРНО”, У РЕЖИЈИ СНЕЖАНЕ ТРИШИЋ, ИЗВЕДЕНА ЈУБИЛАРНИ 50. ПУТ

12 фебруар 2016

Драма „Бизарно“, по тексту Жељка Хубача, у режији Снежане Тришић, изведена је 12. фебруара на Сцени „Раша Плаовић“ јубиларни 50. пут.
У овом црнохуморниом комаду о трауматизованом друштву и појединцима који се лече кроз агресију, деструкцију и самодеструкцију, играју Игор Ђорђевић (Мартин, Ричи, Дејан), Никола Вујовић (Ђиђа, Саша, Гага), Милош Ђорђевић (Воја, Милан, Бикса), Соња Милојевић (Катарина, Мајда, Светлана) и Сузана Лукић (Мина, Ксенија, Ива).
У представи се, кроз три приче које се догађају истовремено једнога дана у неком солитеру, на бизарно духовит начин преламају језиви злочини, смрт, насиље, убиства и самоубиства, трауме, зависности, сексуално злостављање и екплоатација жена...
Прва прича догађа се на крову, друга у једном од станова вишеспратнице, а трећа у кафићу у сутерену. Кроз испреплитане судбине и бизарне случајности од крова до темеља обесмишљени су животи свих ликова, њихове судбине, али и смрти.
Солитер постаје метафора хијерархије и структуре криминализованог и трауматизованог друштва, која до апсурда изоштрава узроке и последице које нас свакодневно доводе до ивице симса.
Драматург је Спасоје Ж. Миловановић, сценографију је урадио Дарко Недељковић, костиме Марина Меденица, а музику Срђан Марковић.
Представа, коју је Народно позориште у Београду урадило у копродукцији са Шабачким позориштем, премијерно је изведена 1. октобра 2013. године у Шапцу и 12. октобра на Сцени "Раша Плаовић".
На бројним фестивалима (Стеријино позорје, Дани „Зорана Радмиловића“, Фестивал „Јоаким Вујић“, Фестивал праизведби...) до сада је освојила 15. награда.
На матичној сцени и гостовањима, „Бизарно“ је видело  више од 11.000 гледалаца.
М.Б.