Вести

Петоро младих примљено у стални радни однос у Народном позоришту у Београду

8 септембар 2022

Народно позориште у Београду, уз подршку Министарства културе Републике Србије примило је у стални радни однос троје младих глумаца, једног гардеробера и једног маскера/власуљара.

На конференцији за новинаре, одржаној тим поводом 8. септембра у фоајеу Друге галерије, в.д. управника Светислав Гонцић истакао је да је Народно позориште у Београду посвећено стварању врхунске уметности и самим тиме неговању и усавршавању постојећих као и креирању нових генерација уметника.

„Та радна места подразумевају настављање традиције и све оно што национални театар носи са собом као културно наслеђе, али са новим младим људима као носиоцима будућег репертоара. Зато су нова радна места за нас од круцијалног значаја и овом приликом захваљујемо републичкој Влади, а пре свега Министарству културе на максималној подршци да се то препозна… Добро је знати да смо део једног ширег плана ревитализације културолошког простора у нашој земљи и драго ми је да то можемо и да спроводимо, полако, али сигурно”, рекао је Гонцић.

У стални радни однос, на неодређено време, из уметничког сектора примљени су глумци Петар Стругар, Вучић Перовић и Нина Нешковић, а из техничког – гардеробер Сташа Мандић и маскер/власуљар Наташа Луња.

Помоћник министра за савремено стваралаштво Радован Јокић оценио је да ресорно министарство у свом раду тежи ка стварању најбољих решења и најавио да ће Министарство културе и информисања Републике Србије и убудуће улагати максималан напор за побољшање постојеће ситуације не само у позориштима, него и у култури уопште.

Председник Управног одбора Народног позоришта Филип Бојић поздравио је одлуку о отварању нових радних места у националном театру и подсетио да тело на чијем се челу налази, већ неколико година инсистира на томе да се уметнички ансамбли у сва три сектора подмладе.

Бојић је додао да су, према његовом мишљењу, Петар Стругар, Вучић Перовић и Нина Нешковић „изузетни млади глумци који ће, у сваком случају, представљати будућност националног театра”.

Управо примљени млади чланови Народног позоришта изразили су огромно задовољство што су постали део једне од најзначајнијих позоришних институција у нашој земљи и истакли да ће својим радом и залагањем оправдати указано поверење.

 

Галерија