Вести

Потписан Споразум о сарадњи са Националном опером из Алжира

4 јун 2019

Споразум о сарадњи Народног позоришта и Националне опере из Алжира, потписан је 4. јуна у Београду, у присуству амбасадора Алжира у Србији Абделхамида Шебшуба.

Споразум, који су потписали челници две Куће - Ивана Вујић и Нур Един Сауди, подразумева копродукције, размене представа, ансамбала и солиста, као и међусобну техничку помоћ и сарадњу.

„Потписивање Споразума о сарадњи са Опером града Алжира сматрамо необично важним за развој српске опере и балета који ће имати један изузетан пријатељски простор. С друге стране наши пријатељи из Алжира ће са својим ансамблима, оркестрима и солистима бити добродошли на сценама Народног позоришта у Београду“, рекла је Вујић.

Сауди је казао да је почаствован и веома поносан што је у прилици да потпише први протокол о сарадњи Националне опере Алжира са Народним позориштем у Београду.

„Надам се да ће ова сарадња имати позитивне ефекте на алжирску Оперу, која је млада институција и има три ансамбла – симфонијски, балетски и ансамбл традиционалне музике“, истакао је Един Сауди, који је од Иване Вујић добио на поклон снимке представа Народног позоришта.

Он је рекао да са нестрпљењем очекује да види реакције српске публике на традиционалне плесове и музику Алжира које ће представити и позвао Ивану Вујић да посети Алжир од септембра.