Вести

У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ПРОМОВИСАНА КЊИГЕ ГРУПЕ АУТОРА "ПАРТИТУРА"

4 новембар 2013

Промоција књиге "Партитура", аутора Бранке Радовић, Слободана Лазаревића и Александра Ђурића, одржана је у суботу 2. новембра у Музеју Народног позоришта.

У име Музеја, присутне је поздравио директор Драган Стевовић који је, између осталог, казао да му је веома драго што се у овом простору, у години када се обележавају два значајна јубијлеја - 200 година од рођења музичких великана Вердија и Вагнера, промовише једно такво интердисциплинарно дело, које повезује књижевност, сликарство и музику.
Поред аутора, о књизи, коју је објавила Издавачка кућа "Zepter Book World", говорила је и проф. немачке културе и књижевности на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу др Јелена Волић Хелбуш.
„Партитура“ је подељена на три веће целине. Прва, у оквиру којих је седам мањих поглавља, носи назив Томас Ман, Симултани глас – Полифонија (С. Лазаревић), трећа, сачињена од десет поглавља је насловљена Херман Хесе, Давање такта – Струјање даха (Б. Радовић) док се између њих, у средишњем делу књиге, налазе радови, односно Ликовне етиде Александра Ђурића које преображавају нотно писмо чинећи од њега слику.
У музичком делу програма наступиле су Ана Радоичић, флаута (класа проф. Карољ Марочик) и Сања Петровић, сопран (класа проф. Јасна Шајновић).
М.Б.