Вести

УСПЕХ ДЕЈАНА САВИЋА У РУСИЈИ

14 април 2014

Истакнути српски уметник, диригент Дејан Савић, боравио је протекле недеље у Екатеринбургу, у централној Русији. Он је на позив театра Опере и Балета дириговао две представе у овом угледном и престижном позоришту, једном од четири федерална театра у Русији (Баљшој театар из Москве, Марински театар из Санкт Петерсбурга, Новосибирск и Екатеринбург).
Наш уметник је доживео велики успех код публике и самих уметника, који су сви заједно изразили одушевљење његовим познавањем стила, традиције, начином рада и музикалношћу.
Представе Росинијев "Севиљски берберин" и Пучинијева "Мадам Батерфлај" су изведене пред препуним аудиторијумом старога здања Уралске опере, у оквиру 102.сезоне ове реномиране руске уметничке институције.
Маестро Савић је током боравка у Русији гостовао на више ТВ и радијских програма, те дао интервјуе за више локалних и регионалних новинских медија на тему свога гостовања, сарадње између две државе и других питања.
У својству в.д. управника г. Савић је са генералним директором из Екатеринбурга Генадијем Шишкином за следећу сезону договорио наставак сарадње са Народним позориштем у Београду, у оквиру које ће руски балет поново гостовати на сцени Народног позоришта, а чланови београдске опере ће гостовати у Русији.

Уметници