Vesti

USPEH DEJANA SAVIĆA U RUSIJI

14 april 2014

Istaknuti srpski umetnik, dirigent Dejan Savić, boravio je protekle nedelje u Ekaterinburgu, u centralnoj Rusiji. On je na poziv teatra Opere i Baleta dirigovao dve predstave u ovom uglednom i prestižnom pozorištu, jednom od četiri federalna teatra u Rusiji (Baljšoj teatar iz Moskve, Marinski teatar iz Sankt Petersburga, Novosibirsk i Ekaterinburg).
Naš umetnik je doživeo veliki uspeh kod publike i samih umetnika, koji su svi zajedno izrazili oduševljenje njegovim poznavanjem stila, tradicije, načinom rada i muzikalnošću.
Predstave Rosinijev "Seviljski berberin" i Pučinijeva "Madam Baterflaj" su izvedene pred prepunim auditorijumom staroga zdanja Uralske opere, u okviru 102.sezone ove renomirane ruske umetničke institucije.
Maestro Savić je tokom boravka u Rusiji gostovao na više TV i radijskih programa, te dao intervjue za više lokalnih i regionalnih novinskih medija na temu svoga gostovanja, saradnje između dve države i drugih pitanja.
U svojstvu v.d. upravnika g. Savić je sa generalnim direktorom iz Ekaterinburga Genadijem Šiškinom za sledeću sezonu dogovorio nastavak saradnje sa Narodnim pozorištem u Beogradu, u okviru koje će ruski balet ponovo gostovati na sceni Narodnog pozorišta, a članovi beogradske opere će gostovati u Rusiji.

Umetnici