Вести

Успешно гостовање Балета Народног позоришта на музичком фестивалу у Шпанији с представом „Хазарски речник – Ловци на снове“

3 септембар 2021

У оквиру музичког фестивала „Festival de Verano de Escorial“, Балет Народног позоришта наступио је 3. септембра у позоришту – Аудиторијум у Ескоријалу, вековном седишту шпанских краљева, недалеко од Мадрида, с представом „Хазарски речник – Ловци на снове“, а одушевљена публика испратила је наше уметнике дугим аплаузом и узвицима „браво“.

У подели су били Соња Вукићевић, Сања Нинковић, Милица Јевић, Тијана Шебез, Мина Радоја, Љиљана Велимиров, Маја Стојаков, Милена Огризовић, Дејан Коларов, Милан Рус, Игор Пастор, Никола Бјанко, Хозе Иглесијас, Милош Живановић, Антонио Бибо.

Ескоријал, град музеј, сваке године окупља уметнике из целог света и први је овогодишњи фестивал који је своја врата отворио уметницима и публици. 

Балет „Хазарски речник – Ловци на снове“ премијерно је изведен у Народном позоришту у Београду 19. маја 2018. године, по мотивима романа Милорада Павића, у режији Ливије Пандур и кореографији Роналда Савковића. 

Ауторску музику, специјално за овај балетски пројекат, компоновао је Мирослав Бако, сценографију је креирала кућа за дизајн и концептуалну уметност Нумен, костимографкиња је Ангелина Атлагић, а дизајнер светла Јаша Коцели.

Више о представи https://www.narodnopozoriste.rs/sr/predstave/hazarski-recnik-lovci-na-snove