ВЕБ САЈТ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА, У ИЗБОРУ РЕДАКЦИЈЕ ЧАСОПИСА PC PRESS, ПРОГЛАШЕН ЗА НАЈБОЉИ СРПСКИ САЈТ У КАТЕГОРИЈИ "ЖИВОТ"

У годишњем избору најбољих домаћих сајтова, који већ 18. година организује часопис PC Press, веб сајт Народног позоришта у Београду, проглашен је за најбољи домаћи сајт у 2014., у категорији „Живот”.
На  свечаности одржаној  у четвртак 29. јануара  у Скупштини града Београда, награду су заједнички примили чланови веб тима Дејан Тасић, Војин Петровић, Бојан Белић, Милан Ковачевић, Марија Кнежевић, Јован Тарбук,  Петар Антоновић и Микојан Безбрадица.
У образложењу стручног жирија PC Press-а, између осталог, наведено је да је реч о одличном сајту, једне од најзначајнијих и најстаријих институција културе на овим просторима, у којем су покривени сви битни аспекти.
Посебно је похваљена верзија сајта на енглеском која је, према њиховој оцени, „превагнула да у заиста јакој конкуренцији прогласимо сајт Народног позоришта у Београду победником у категорији Живот“.
У ужем избору за ово престижно признање, осим нашег, били су и сајтови www.tarzanija.com, www.urbanbug.net, www.zivotinje.rs i www.lepotaizdravlje.rs
Избор 50 најбољих домаћих веб сајтова је традиционална манифестација коју PC Press организује од 1997, а ове године награде су додељене у још четири категорије.
У категорији „Вести“ победио је сајт www.b92.net, у категорији “Сервиси“ сајт www.poreskauprava.gov.rs, у категорији „База знања“ сајт www.britischcouncil.rs, a у категорији „Блог сајт“ www.psihoverzum.com
У овогодишњем избору, поред сајтова одабрани су и најбољи наступи на друштвеним мрежама, као и најбоље мобилне апликације.
PC Press је најугледнији домаћи рачунарски часопис који у континуитету излази од 1995. године.
Сајт Народног позоришта у Београду, који је покренут исте године, данас на месечном нивоу има око 50.000 посета.
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести