АМБАСАДОР БЕЛОРУСИЈЕ ВЛАДИМИР ЧУШЕВ ПОСЕТИО 25. 11. НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ

Управник Народног позоришта у Београду Божидар Ђуровић примио је у петак 25. новембра амбасадора Републике Белорусије у Србији, његову екселенцију Владимира Чушева.

Током сусрета, организованог на захтев господина Чушева, разматране су могућности сарадње у циљу ефикасног развоја и јачања пријатељских веза између држава у области балетске, оперске и драмске уметности.  
Ђуровић је прихватио позив амбасадора Чушева да од 15. до 20 децембра посети престоницу Белорусије и присуствује Другом Минском међународном божићном оперском форуму.
Том приликом, биће потписан Меморандум о билатералној сарадњи између Народног позоришта у Београду и Националног академског Бољшој театра Опере и Балета Републике Белосрусије.
У разговору је потенцирано развијање културне размене између две установе у области музичке уметности,  позоришно-извођачке делатности, заједничког организовања и одржавања међународне стваралачке делатности, одржавања мастер-класа водећих стручњака обе Куће, сарадњe у области размене стручњака...
М.Б.