„Лабудово језеро“, са интернационалним балетским звездама Аном Циганковом и Константином Аленом 17. децембра у Центру „Сава“

Истакнути уметници, интернационалне балетске звезде Ана Циганкова  и Константин Ален наступиће на сцени Центра “Сава”,17. децембра (19,30) у главним улогама у балетској представи „Лабудово језеро“, на музику П.И. Чајковског у кореографији Константина Костјукова.

Примабалерина Ана Циганкова, добро је позната београдској публици јер је са великим успехом гостовала на нашој сцени неколико пута, а наступ са Аленом биће права посластица за љубитеље балета. 

Иновативна кореографија Костјукова и раскошни костими чувеног Рената Балестре обећавају гламурозни спектакл.

У представи учествује целокупни ансамбл Балета и Оркестар Народног позоришта, под диригентском управомЂорђа Павловића.

„Лабудово језеро“, бисер класичног балетског репертоара представља ванвременско остварење.

Увек инспиративно, али и иновативно, „Лабудово језеро“ је идеално за образовање нове публике, али му се и поклоници балета радо враћају.

Улазнице по ценама од 1.100, 1.400, 1.700 и 2.000 динара могу да се купе на благајнама Сава центра и Народног позоришта. 


Ана Циганкова је рођена у Новосибирску, Русија.
По завршетку Балетске школе у Новосибирску позвана је у Бoљшој театар где је убрзо промовисана у солисткињу. Педагог јој је била чувена руска балерина Раиса Стручкова.

Године 2004. одлази у Будимпешту где постаје примабалерина у Националном балету Мађарске. Три године касније, 2007, постаје примабалерина и Холандског националног балета (Dutch National Ballet). Равноправно наступа у обе компаније.

Као гошћа, наступала је у Бечкој државној опери, Мађарском националном балету, Римској опери, на Фестивалу Нурејев са Државним балетом Татарстана.

 

Константин Ален је рођен у Индијанополису, САД. Одрастао је на Хавајима где је похађао и балетску школу.

На њујоршком такмичењу Youth America Grand Prix, 2007. године  освојио је бронзану медаљу у јуниорској категорији и постао стипендиста Балетске академије Киров. На истом такмичењу тријумфовао је 2008. године.

Од 2010. године похађа балетску школу Џона Кранка и наставља са успесима на међународним балетским такмичењима.

Придружио се Штутгарт Балету 2012, убрзо постао солиста, а у првака Балета промовисан је 2014.

Као гостујући првак, наступао је у продукцији „Дон Кихот“, у кореографији А. Ратманског у Холандском националном балету, а од 2018. године њихов је стални члан.

Прочитајте још вести