Vesti

ISPITNA PREDSTAVA STUDENTA TREĆE GODINE REŽIJE „GOSPODIN FOKA“, SA RADOVANOM MILjANIĆEM U NASLOVNOJ ULOZI, 30.12. NA SCENI „RAŠA PLAOVIĆ“

24 decembar 2015

Ispitna predstava Strahinje Antonića, studenta treće godine režije u klasi profesora Dušana Petrovića na Fakultet dramskih umetnosti, „Gospodin Foka“, biće izvedena 30. decembra (20,30) na Sceni „Raša Plaović“.
Naslovnu ulogu u ovom kultnom komadu Gordana Mihića tumači glumac Narodnog pozorišta u Beogradu Radovan Miljanić, lik Anđe poveren je studentkinji Tatjani Dimitrijević, dok će Čistača cipela, Konobara, Gazdaricu i Mangupa dočarati, takođe student, Đorđe Stojković.
Mihićev dramski predložak „Gospodin Foka“ prvi put je javnosti prezentovan kao jedna od 12 TV igara realizovanih u okviru jednog od tada (krajem 60 – ih godina prošlog veka na Televiziji Beograd) veoma popularnih dramskih i/ili humorističkih ciklusa.
Pričajući priču o Samcu i Samici koji su se sreli u nekom samačkom hotelu burne 1968. na periferiji Beograda, Mihić nam, pre svega, nudi jedan komad o samačkom životu. Kao osnovnu temu predstave pisac je uspeo da izvuče priču o tome kako se dvoje ljudi, koji su jedno drugome potrebni i koji jedno drugome odgovaraju, zbog nekih svojih “kočnica” i okolnosti u koje ih je surovi život doveo, ne mogu “ukačiti” i prepoznati sreću jedno u drugom.
M.B.