Vesti

Narodno pozorište u Beogradu proslavilo krsnu slavu Svetog Jovana, uz poštovanje epidemioloških mera

20 januar 2022

Obredom  osvećenja i sečenja slavskog kolača koji je obavio paroh Saborne crkve u Beogradu, arhijerejski namesnik, protojerej-stavrofor Branko Topalović, uz sasluženje Hora Narodnog pozorišta u Beogradu kojim je dirigovao Đorđe Stanković, nacionalni teatar je 20. januara u probnoj sali na petom spratu obeležio krsnu slavu Svetog Jovana.

I ove godine, kao i prethodne, proslava je održana u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom koja podrazumeva poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Krizni štab u vezi sa epidemijom virusa korona.

Pored vršioca dužnosti upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Svetislava Goncića, zaposlenima je slavu čestitao i paroh Topalović.

„Želim da vam Bog podari zdravlja, uspeha i svakovrsnog napretka. Živi mi i zdravi bili i, mnogo godina, u zdravlju i radosti, slavili Svetog Jovana; on vas štitio pred prestolom Božijim i davao vam nove snage za neka nova pregnuća. Mnogaja ljeta za sve ovde prisutne i one koji su odsutni. Živeli“, poručio je protojerej-stavrofor Branko Topalović. 

Narodno pozorište u Beogradu je posle pauze duge 67 godina, obnovilo obeležavanje krsne slave 2001. godine kada je starešina Saborne crkve u Beogradu, protojerej-stavrofor Petar Lukić osveštao zgradu teatra.