Vesti

OBNOVLjENA SARADNjA NARODNOG POZORIŠTA SA KIPARSKIM INSTITUCIJAMA KULTURE

22 avgust 2013

BEOGRAD, 22. avgust - V.d. upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić boravio je prethodnih dana na Kipru u cilju obnove saradnje sa institucijama kulture te ostrvske države.

Između ostalog, jedna od osnovnih tema razgovora bilo je učešće Opere Narodnog pozorišta sledeće godine na prestižnom Festivalu kulture "Afrodita" u gradu Pafosu, inače kulturnoj prestonici Evrope za 2017. godinu. Na ovoj značajnoj manifestaciji do sada su gostovali Marinski teatar iz Sankt Peterburga, Sofijska nacionalna opera, Narodno pozorište iz Bratislave, Poljska državna opera...
Započeti su i razgovori o gostovanju u Teatru "Rialto" u Limasolu gde je Opera Narodnog pozorišta već nekoliko puta nastupala sa velikim uspehom pred brojnom publikom.
Takođe, u planu je i učešće na Festivalu "Kipria" koji je spreman da ugosti neku predstavu Narodnog pozorišta manjeg obima iz sva tri sektora - Drame, Opere i Baleta.
Tokom posete, Savić je bio gost ambasade Srbije u Nikoziji i Njegove ekselencije ambsadora Save Đurice koji je dao punu podršku ovim inicijativama za saradnju na polju kulture.
M.B.