Vesti

PISMO UPUĆENO REDAKCIJI DNEVNOG LISTA "BLIC" 31. AVGUSTA

31 avgust 2013

Molimo vas da na osnovu Zakona o javnom informisanju objavite ispravku teksta "Hitan sastanak UO zbog Savića", objavljenog u vašem listu 30. avgusta ove godine na strani 22.

U ovom nepotpisanom članku, kako "Blic" saznaje od neimenovanih i neobaveštenih izvora sve je netačno, počev od naslova. Naime, sednica UO Narodnog pozorišta nije održana 29. avgusta po "hitnom postupku" ni zbog v.d. upravnika Dejana Savića već se radi o redovnoj sednici koja je zakazana u junu ove godine, a pred početak nove sezone u kojoj će Narodno pozorište imati čak 12 premijera.
Konkurs za izbor upravnika raspisan je u zakonskom roku od 60 dana pre isteka mandata vršioca dužnosti upravnika, bio je otvoren 15 dana, i objavljen u visokotiražnom listu "Večernje novosti", a ne kako se navodi u tekstu "bez ikakve medijske pažnje".
Članovi Narodnog pozorišta za koje je rečeno da su navodni kandidati za mesto upravnika, javili su se Upravi i demantovali ove tvrdnje, te zahtevali da se o ovome obavesti javnost, što ovim putem i činimo.
Najzad, tačno je samo ono što je izjavio član UO Živorad Ajdačić, da će se tek sledećeg četvrtka raspravljati o predlogu za upravnika Narodnog pozorišta.
NARODNO POZORIŠTE