Vesti

Spektakl na otvorenom: Povodom 100 godina od osnivanja ansambla Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, 14. septembra na Sava Promenadi besplatan Gala koncert „Opera na vodi“

3 septembar 2019

Povodom 100 godina od osnivanja ansambla Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, 14. septembra (20,00) na Sava Promenadi, šetalištu u okviru „Beograda na vodi", biće održan besplatan Gala koncert pod nazivom „Opera na vodi“. 

U okviru ovog spektakla na otvorenom, koji se održava drugu godinu zaredom, publika će imati priliku da uživa u popularnim arijama, duetima i horovima iz poznatih opera koje su najvećim delom zastupljene na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta.

Pod dirigentskim upravama Đorđa Pavlovića i Đorđa Stankovića, uz Orkestar i Hor, učestvovaće prvaci Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

Kao specijalni gost nastupiće mecosopran iz Nemačke Sanja Anastasia.

Koncertmajstor je Edit Makedonska, dok je režija poverena Ivani Dragutinović Maričić. 

Ovaj prvorazredni kulturni događaj, kao poklon Beograđanima i svim posetiocima glavnog grada Srbije, predstavlja i ove godine promociju duha srpske prestonice kao kosmopolitskog grada sa bogatom umetničkom tradicijom.

Podsećanja radi, pre godinu dana, 22. septembra, na istoj lokaciji, pred 5.000 gledalaca održan je spektakularan koncert povodom 150 godina postojanja Narodnog pozorišta u Beogradu.

M.B.