Vesti

U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA ODRŽANO VEČE SA SOPRANOM SANjOM KERKEZ

10 jun 2013

U okviru ciklusa "Jubileji", u ponedeljak 10. juna u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu, održano je veče sa operskom umetnicom - sopranom Sanjom Kerkez.

Razgovor sa gospođom Kerkez - prvakinjom Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, povodom 25 godina umetničkog rada, vodio je direktor Muzeja Dragan Stevović.
Za izbor video materijala, koji je obuhvatao razne periode karijere primadone Kerkez, bio je zadužen Petar Antonović.
Tokom sat i po vremena, umetnica je pričala o svom odrastanju u Tuzli, školovanju u Sarajevu i Beogradu, saradnji sa profesorkama Blankom Danon, Biserkom Cvejić, Radmilom Bakočević i Oliverom Miljaković, ulogama, debiju na sceni Narodnog pozorišta 1992. godine u Mocartovoj operi "Bastijen i Bastijena", svojoj pedagoškoj karijeri...
Na aktuelnom repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu, publika je trenutno može videti u predstavama „Slepi miš“ (Rozalinda), „Ljubavni napitak“ (Adina), „Karmen“ (Mikaela), „Rigoleto“ (Đilda), „Lučija od Lamermura“ (Lučija), „Atila“ (Odabela)...
Krajem ovogodišnje sezone, u subotu 22. juna, prvi put će nastupiti u ulozi Aide, u istoimenoj operi Đuzepea Verdija.
Povodom 25 godina umetničkog rada, Sanja Karkez je 25. aprila ove godine održala veoma uspešan solistički koncert na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.
M.B.