Vesti

"ŽENSKI ORKESTAR" I IZLOŽBA „PLAKART“ NA POZORIŠNOM FESTIVALU U MLADENOVCU

4 oktobar 2013

U okviru pozorišnog festivala "Teatar u jednom dejstvu", koji je od 3. do 8. oktobra održan u Mladenovcu, Narodno pozorište u Beogradu predstavilo se komadom "Ženski orkestar" i izložbom pozorišnih plakata „PlakArt“, dizajnera Jovana Tarbuka.

"Ženski orkestar" je poznati tekst francuskog dramskog pisca Žana Anuja koji su reditelj Radivojević i dramaturg Ivana Dimić, u saradnji s kompozitorom Vladimirom Pejkovićem, adaptirali menjajući žanr iz komedije u dramu želeći na taj način da potcrtaju ozbiljnost i dramatičnost teme umetnika na tržištu.
Predstava je izvedena u ponedeljak 7. oktobra na Sceni Centra za kulturu Mladenovac, a u podeli su bili Bojana Stefanović (Patricija), Daniela Kuzmanović Pavlović (Pamela), Nela Mihajlović (G-đa Ortanz), Kalina Kovačević (Suzana Delisija), Zlatija Ivanović (Ermelina), Jelena Helc Vesković (Leona), Vuk Kostić (Pijanist ) i Branislav Tomašević (G. Lebonz).
Pored Narodnog pozorišta, u zvaničnoj selekciji festivala, koji je održan pod sloganom "U potrazi za izgubljenom dušom“, učestvovali su i Atelje 212, Narodno pozorište Sombor, Jugoslovensko dramsko pozorište, Pozorište "Bora Stanković" Vranje i Teatar "Puls" iz Lazarevca.
Prve festivalske večeri, u okviru pratećeg programa, otvorena je izložba plakata našeg dizajnera Jovana Tarbuka „PlakArt“.
U pitanju je postavka koja obuhvata plakate kreirane za Narodno pozorište u Beogradu, kao i za druga pozorišta iz Srbije i regiona.
Izložba je prvi put bila predstaljena publici 18. maja ove godine u Muzeju Narodnog pozorišta, u okviru manifestacije "Noć muzeja".
M.B.