Милош Биковић 14. јуна поново у улози Армана Дивала у мелодрами „Дама с камелијама”

Један од најталентованијих српских глумаца млађе генерације Милош Биковић поново ће после краће паузе, проузроковане бројним професионалним обавезама које је имао у претходном периоду, пре свега у иностранству, заиграти у улози Армана Дивала, једног од главних јунака мелодраме „Дама с камелијама“.
 
Ова представа, настала по роману Александра Диме Сина, у режији Југа Радивојевића, која се већ пет сезона игра на „карту више”, биће изведена 14. јуна (19,30) на Великој сцени.
 
У тој сентименталној и веома реалистичној љубавној причи, лик кога тумачи Биковић - младић из угледне породице, заљубљује се у несрећну и на смрт болесну париску куртизану Маргариту Готје.
За разлику од других, бројних, мушкараца, Арман је искрено воли. Маргарита узвраћа љубав и њих двоје, ношени емоцијама, заједно беже на село.

Међутим, његов утицајни отац склапа понуду са несуђеном снајком, како би спасао част породице. Неизлечиво болесна Маргарита прихвата понуду уз услов да отац, када она умре, каже истину Арману…

„Веома ми је драго што се поново враћам у ову улогу”, каже, у изјави за сајт Народног позоришта, Биковић чија ће директна партнерка на сцени, као Маргарита, бити Марија Вицковић, која ту ролу непрекидно тумачи од премијерног извођења, 1. октобра 2013. године.

У подели су и Небојша Дугалић (Жорж Дивал), Слободан Бештић (Гроф де Жире), Стела Ћетковић (Приданс), Калина Ковачевић (Нанин), Димитрије Илић (Варвиљ), Андреја Маричић (Гастон Рије), Милена Ђорђевић (Нишета), Лепомир Ивковић (Густав) и Бојана Стефановић (Олимпија).

„Мислим да је, пре свега, за успех представе заслужан универзални и архетипски сиже маестралног романа Александара Диме. Режија и глума су мање или више успешно покушавали да сустигну генијалност писца, али оно што је најважније јесте то да се нисмо правили паметнијим од њега. Људи су жељни лепоте и идеала у овом времену цинизма“, тврди Биковић.

Одговарајући на питање да ли је и на који начин могуће изборити се са гресима, што је, уједно, и основно питање Диминог комада, односно да ли чиста љубав може победити мрачну и сумњиву прошлост, он каже да је мрак нешто што носимо у себи, док је прошлост дефинисана нашим изборима, али и околностима.

„Да бисмо некоме судили, морамо разумети околности, душу и стање човека који се нашао у тим околностима, а то је немогуће. Зато је сваки суд људски осуђен на зло. Једино је опроштај правилан избор зато што смо сви грешни, па ће и нама опроштај бити потребан. Али, нажалост, мало ко има снаге за опроштај”, сматра Биковић који већ извесно време, глумачку каријеру паралелно гради и у иностранству, пре свега, у Русији, где је за кратко време постао веома поштован и цењен.

Између осталог, наступао је и на сцени чувеног „Московског уметничког академског театра“ (МХАТ), а остварио је и успешну сарадњу са славним руским редитељем и глумацем, оскаровцем Никитом Сергејевичем Михалковим у филму “Сунчаница“.

Своју успешну интернационалну каријеру, Биковић је недавно обогатио и веома запаженим наступом у филму „Изван граница реалности”, у којем главне улоге тумаче он и славни холивудски глумац Антонио Бандерас.
М.Б.

 

Прочитајте још вести