Снимак балета „Хазарски речник – Ловци на снове“, вечерас (10. април, 21,00) репризно на захтев публике, на YouTube каналу Народног позоришта у Београду

На захтев публике, вечерас (10. април) у 21,00 на YouTube каналу Народног позоришта у Београду, биће репризиран снимак балета „Хазарски речник – Ловци на снове“, по мотивима романа Милорада Павића, у кореографији Роналда Савковића и режији Ливије Пандур. ПОКРЕНИ 

Овај једночини балет, премијерно изведен 19. маја 2018. године, представља омаж чувеном словеначком и европском позоришном редитељу Томажу Пандуру (1963-2016) који је драмску представу „Хазарски речник“ поставио 2002. године на сцени београдског Сава центра.

„Стварно је био изазов трансформисати у балет један тако фантастични роман. Ми смо узели поднаслов ‘Ловци на снове’. Та енциклопедијска јединица која је у роману толико битна, нама је била главна инспирација. Док буде ловаца на снове, биће и људи и људи ће сањати. Када се дивне Павићеве речи претворе у покрет, покрет може да каже пуно ствари. Уграђено је пуно мисли, пуно тих фантастичних, магичних реченица које су претворене у покрет”, каже Ливија Пандур, која је и драматург представе.

Више о представи можете прочитати ОВДЕ

 

                                                                     Обавештење за публику 

- Представе које приказујемо путем интернета почињу у 21 час по објављеном репертоару;

- Приказују се искључиво у наведеном термину, без могућности даљег премотавања, враћања или преузимања снимка;

- Репертоар можете наћи на сајту и друштвеним мрежама позоришта, с тим што позориште задржава право измене репертоара, као и могућност репризирања представа.

- Линк за гледање представе ће бити објављен на сајту и друштвеним мрежама позоришта на дан емитовања;

                                                                  Ваше Народно позориште у Београду