Вести

ДИЗАЈНЕР НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ЈОВАН ТАРБУК ОСВОЈИО НАГРАДУ У ПЕКИНГУ

10 мај 2013

Графички дизајнер Народног позоришта у Београду Јован Тарбук, освојио је Награду жирија на Hiiibrand 2012 светском такмичењу у дизајну које се одржава сваке године у Пекингу.

За награђени лого члан жирија Кит Хинрихс из Hinrihs studia, САД је рекао: “Лого је софистициран и елегантан, а у исто време магично разигран. Волео бих да сам га ја дизајнирао”.
Тарбук је био финалиста на истом такмичењу и 2010 године са логоом за клуб Easy на Ади Циганлији.
Тарбуков рад у домену визуелних комуникација, дизајна и позоришног плаката добио је већи број награда и признања, укључујући и награду за најбољи позоришни плакат (плакат за представу Бизарно, БНП Зеница) на 2. међународном Бијеналу казалишног плаката у Вараждину 2011, а већ годинама осваја признања на домаћим фестивалима (Изложба позоришног плаката у оквиру Фестива “Јоаким Вујић” у Крагујевцу и Изложба позоришног плаката у оквиру Стеријиног позорја у Новом Саду).
Његови радови се налазе у Музеју плаката у Варшави и Данском музеју плаката. На прошлогодишњем Belgrade Design Week-u био је представљен у оквиру пројекта 100% Future Serbia.
Тарбук ће 18. маја, у Музеју Народног позоришта, у оквиру манифестације Ноћ музеја, приредити своју прву изложбу позоришног плаката.
М.Б.