Vesti

DIZAJNER NARODNOG POZORIŠTA JOVAN TARBUK OSVOJIO NAGRADU U PEKINGU

10 maj 2013

Grafički dizajner Narodnog pozorišta u Beogradu Jovan Tarbuk, osvojio je Nagradu žirija na Hiiibrand 2012 svetskom takmičenju u dizajnu koje se održava svake godine u Pekingu.

Za nagrađeni logo član žirija Kit Hinrihs iz Hinrihs studia, SAD je rekao: “Logo je sofisticiran i elegantan, a u isto vreme magično razigran. Voleo bih da sam ga ja dizajnirao”.
Tarbuk je bio finalista na istom takmičenju i 2010 godine sa logoom za klub Easy na Adi Ciganliji.
Tarbukov rad u domenu vizuelnih komunikacija, dizajna i pozorišnog plakata dobio je veći broj nagrada i priznanja, uključujući i nagradu za najbolji pozorišni plakat (plakat za predstavu Bizarno, BNP Zenica) na 2. međunarodnom Bijenalu kazališnog plakata u Varaždinu 2011, a već godinama osvaja priznanja na domaćim festivalima (Izložba pozorišnog plakata u okviru Festiva “Joakim Vujić” u Kragujevcu i Izložba pozorišnog plakata u okviru Sterijinog pozorja u Novom Sadu).
Njegovi radovi se nalaze u Muzeju plakata u Varšavi i Danskom muzeju plakata. Na prošlogodišnjem Belgrade Design Week-u bio je predstavljen u okviru projekta 100% Future Serbia.
Tarbuk će 18. maja, u Muzeju Narodnog pozorišta, u okviru manifestacije Noć muzeja, prirediti svoju prvu izložbu pozorišnog plakata.
M.B.