КОНЦЕРТ УДРУЖЕЊА ПЕВАЧА ОПЕРСКЕ МУЗИКЕ „ФИГАРО“ ИЗ БАЊА ЛУКЕ 13.02. У МУЗЕЈУ НП

12 фебруар 2016

Концерт Удружења певача оперске музике „Фигаро“ из Бања Луке биће одржан у суботу 13. фебруара (18,00) у Музеју Народног позоришта у Београду.
У оквиру програма под називом „У сусрет опери“, публика ће бити у прилици да ужива у композицијама Ђ. Мајербера, Ђ. Вердија, З.А. Каталанија, Ђ. Пучинија, П.И. Чајковског,  Ж. Офенбаха, А. Понкијелија, Ф. Лехара, Ж. Бизеа и В. Белинија.
Уз клавирску сарадњу Дуње Марковић, наступиће  тенор Владо Данић, мецосопран Ана Симанић и сопрани Ивана Милинчић, Албина Смајловић, Миљана Радиновић и Миљана Брезичанин.
Улаз је слободан.
Удружење певача оперске музике "Фигаро" основано је у мају 2014. године с циљем да афирмишу оперску, али и другу уметничку музику у Републици Српској, као својеврстан темељ будућој оперској сцени у Бањa Луци.
Удружење је основало неколико ентузијаста, дипломираних соло певача и пијаниста, у жељи да кроз одржавање концерата и представа, те сарадњу с другим колегама музичарима, режисерима, глумцима и плесачима, покушају да се изборе за оно за шта су се определили у животу - професионално бављење оперским певањем, односно музичко-сценском уметношћу.
М.Б.