Вести

НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ" ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА ДРАМА “НЕСПОРАЗУМ”

10 децембар 2011

Представа “Неспоразум”, по тексту Албера Камија и у режији Вељка Мићуновића, премијерно је изведена у суботу 10. децембра на Сцени “Раша Плаовић”.

У „Неспоразуму”, као и у већини својих комада, протканих оригиналном филозофском основом, Ками се активно укључује у борбу савременог човека за личне и друштвене слободе.
Реч је о делу у којем нам славни француски писац указује шта се догађа када се интерес стави испред љубави и до каквих неспоразума може доћи када се другом човеку, као људском бићу, не обраћамо с љубављу.
Упркос временској дистанци, с обиром да је написан давне 1944. године, комад не само да одише свежином, него у исто време и опомиње јер је Ками успео да антиципира распад комуникације, саможиву себичност у којој је други само средство, а не циљ.
После непуних сат и по времена, публика је глумачки ансамбл у којем су били Љиљанa Благојевић (Мајка), Вањa Ејдус (Марија), Маријa Вицковић (Марта), Михаилo Лађевaц (Јан) и Милан Гутовић (Старац), поздравила дугим аплаузом.
Костиме је креирала Марина Меденица, сценски покрет је урадила Тамара Антонијевић, док је за дизајн тона био задужен Владимир Петричевић.
Репризе у овом месецу су 11. и 23. децембра.
Више о представи можете прочитати ОВДЕ
М.Б.