ПИРОТСКО НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ ГОСТОВАЛО СА ПРЕДСТАВОМ "МАЛИ ГЕЗА"

13 новембар 2013

Ансамбл Народног позоришта у Пироту гостовао је у суботу 30. новембра на Сцени "Раша Плаовић" са представом "Мали Геза", по тексту Јаноша Хаја, у режији Стевана Бодроже.

- "Мали Геза" сматра се за један од најбољих текстова савремене драматургије. Представа слика тешку, али узбудљиву слику транзиционог друштва обележеног суморним судбинама радника који губе посао, незадовољством жена које очајавају јер њихови мужеви не раде, алкохолизмом као врстом бега од свакодневнице. Ово је драма пуна патње, али и предивне људске топлине, за коју верујем да ће публику и ганути и растужити и насмејати, али је и натерати да постави нека давно заборављена питања - изјавио је редитељ Бодрожа, који је урадио и сценографију.
За сценски покрет био је задужен Дамјан Кецојевић, док је костиме креирала Татјана Радишић.
Улоге су остварили Александар Радуловић, Александра Стојановић, Милан Наков, Зоран Живковић, Слободан Алексић, Данијела Ивановић, Тијана Петровић и Наталија Гелебан.
На овогодишњем Фестивалу професионалних позоришта Србије “Јоаким Вујић” у Лазаревцу, "Мали Геза" је добио Награду за најбољу представу у целини, Бодрожа је проглашен за најбољег редитеља, док је Радуловићу припало признање за најбољег глумца.
Извођење представе на Сцени „Раша Плаовић“ снимила је Радио-телевизија Србије за потребе свог драмског програма.
М.Б.