Вести

Поводом „Дана заљубљених“, на Великој сцени одржано „Вече наполитанске музике“ у извођењу ансамбла Опере Народног позоришта

14 фебруар 2021

Вече наполитанске музике за „Дан заљубљених“ у извођењу ансамбла Опере Народног позоришта, одржано je 14. фебруара на Великој сцени.

На концерту под називом „Non ti scordar di me“ (Не заборави ме) изведени су неки од најпознатијих драгуља из богатог опуса класичних наполитанских песама у којима се препознају разне особине људских страсти и осећања.

Публика je уживала у мелодијама као што су „Santa Lucia“, „Chitarra Romana“, „Non ti scordar di me“, „Parlami d'amore Мariu“, „Con te partiro“...

У оквиру програма, изведен је и класик мексичког композитора Агустина Ларе „Гранада“, потом прелепа песма пијанисткиње и композитора Kонсуеле Веласкез „Besame mucho“ (инспирисана клавирским комадом из свите „Гојескас“ шпанског композитора Енрике Гранадоса), арија Ђудите из истоимене опере Франца Лехара, чувени традиционал „Historia de un amor“ - најпознатија мелодија композитора Карлоса Елете Алмарана из Панаме... 

На бис је, уз учешће свих солиста, изведена песма познатог италијанског композитора Ернеста де Куртиса „Non ti scordar di me“ по којој је и назван овај концерт.

Уз Оркестар Опере Народног позоришта, под диригентском управом Ђорђа Павловића и у режији Ане Григоровић, наступили су Софија Пижурица, Јанко Синадиновић, Дејан Максимовић, Јасмина Трумбеташ Петровић, Сања Керкез, Драгана дел Монако, Љубица Вранеш и Александра Стаменковић који су током својих наступа делили руже публици и члановима Оркестра, а са сцене су испраћени дугим аплаузом.

Kонцертмајстор је била Едит Македонска.

Програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Kризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.