Вести

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ РУЖИЦЕ СОКИЋ У СРЕДУ 16. МАРТА У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

11 март 2011

У оквиру циклуса „Промоције“, у среду 16. марта у 18 часова у Музеју Народног позоришта у Београду биће представљена књига драмске уметнице Ружице Сокић „Страст за летењем“ коју је објавила издавачка кућа Лагуна.

Књига слика и сећања „Страст за летењем“ Ружице Сокић сачињена је од низа прича које осликавају једну богату и плодотворну полувековну каријеру, од успомена из детињства до почетка 21. века. Богато опремљена фотографијама познатих личности из јавног живота, пријатеља и колега Ружице Сокић (Мира Траиловић, Бранко Плеша, Александар Поповић, Милош Жутић, Лив Улман, Бата Стојковић, Данило Киш, Зоран Радмиловић, Бела Ахмадуљина, Марина Влади, Мира Бањац, Бора Тодоровић...), ове успомене истовремено су прича о једној епохи, од времена сиромаштва и преживљавања за време и после Другог светског рата, до година успеха, успона „Атељеа 212“, путовања и турнеја, живо дочаравајући закулисне и многима скривене прилике и неприлике глумачког заната.
Поред ауторке, о књизи ће говорити театролог Весна Крчмар и оперативни директор „Лагуне“ Жарко Јокановић, док ће одломке читати драмски уметници Добрила Стојнић, Ана Стојановић и Хаџи Ненад Маричић.
Улаз је бесплатан.
М.Б.