Вести

ПРВА ЧИТАЋА ПРОБА ЗА ПРЕДСТАВУ "ПУТ У ДАМАСК", 11. ЈУНА

10 јун 2014

Прва читаћа проба за представу "Пут у Дамаск", по тексту Аугуста Стриндберга, у режији и адаптацији Никите Миливојевића, биће одржана у среду 11. јуна (11,00) у библиотеци Народног позоришта у Београду.
Премијера је планирана за 15. новембар на Великој сцени, а у подели су Слободан Бештић (Непознати), Наташа Нинковић (Дама), Хаџи Ненад Маричић (Цезар), Борис Пинговић (Лекар), Небојша Кундачина (Гостионичар), Бојан Кривокапић (Гост), Павле Јеринић (Гост), Jелена Ђулвезан (Опатица), Бранко Јеринић (Просјак), Александра Николић (Мајка) и Танасије Узуновић (Старац).
Драматург је Славко Милановић, музику ће компоновати Зоран Ерић, костимограф је Марина Вукасовић Меденица, а за идејно решење сценографије задужени су редитељ Миливојевић и Амалиа Бенет, која ће урадити и сценски покрет.
Љиљана Мркић Поповић  је лектор, Ивана Ненадовић асистент редитеља, Милорад Јовановић продуцент, Марија Тавчар је урадила ликовну дораду костима и лутака, а Мираш Вуксановић и Јасна Сарамандић су реализатори сценографије.
Инспицијент је Сандра Жугић Роквић, а суфлер Гордана Перовски.
M.B.