Свечано отварање Велике сцене 31. октобра

Са поносом обавештавамо јавност да ће Велика сцена Народног позоришта бити свечано отворена 31. октобра, јер са нестрпљењем желимо да отворимо врата за наше посетиоце.

У оквиру почетне фазе реконструкције, завршени су радови на адаптацији и поправци дела тоалета за публику у холу партера Велике сцене, као и на тоалетима и туш кабинама које свакодневно користе чланови ансамбла Балета.

Већ три месеца интензивно траје друга фаза реконструкције Народног позоришта са стране улица Васине, Доситејеве и Браће Југовић у оквиру које је, између осталог, предвиђено да се са фасаде уклоне сви детаљи склони паду и да се на местима где недостају делови изврши потпуна репарација, рестаурација и конзервација.

У трећој фази реконструкције планира се наставак радова у следећој години, а према плану и програму рада за 2019. годину, по добијању сагласност за планирани буџет.

Како је јубиларна, 150. годишњица у току, радујемо се реализацији радова у згради позоришта како би обезбедили боље и сигурније услове за публику и запослене, а такође, учинили зграду лепшом и сјајнијом чиме би нагласили значај овако великог јубилеја не само за нас, већ и за културу уопште, а за све то су Министарство културе и информисања и Република Србија одобрили значајна средства у циљу унапређења заштите културне баштине Републике Србије.

Управник Народног позоришта,

Дејан Савић

Прочитајте још вести