У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ОДРЖАН "ШКОЛСКИ ЧАС" СА МИЛОМ ДРАГИЧЕВИЋ

У оквиру циклуса "Школски час", у среду 10. октобра у Музеју Народног позоришта, одржан је сусрет са првакињом Балета Милом Драгичевић.

У разговору са организаторком Балета Бранкицом Кнежевић, пред ученицима Основне школе “Краљ Петар Први” и Балетске школе “Лујо Давичо”, она је причала о свом одрастању, школовању, најдражим улогама, љубави према балету...
Динамичан разговор, који је био прожет и разним питањима бројних ученика, обогатили су и видео инсерти, по избору Петра Антоновића, из представа у којима Мила Драгичевић наступа.
У сталном ангажману Балета Народног позоришта налази се од 1991. године, а десет година касније добила је звање првакиње Балета Народног позоришта.
Остварила је велики солистички репертоар у представама "Успавана лепотица", "Жизела", "Лабудово језеро", "Дон Кихот", "Самсон и Далила", "Дама с камелијама", "Силфиде", "Шехерезада" и "Песник Чајковски".
Прве улоге тумачи у балетима "Јесењи пљусак", "Дон Кихот", "Охридска легенда", "Чудесни мандарин", "Лабудово језеро", "Доктор Џекил и мистер Хајд", "Ромео и Јулија", "Самсон и Далила", "Пакита" / "Франческа да Римини", "Жизела", "Посвећење пролећа" / "Жар-птица", "Краљица Марго", "Дон Кихот" и "Укроћена горопад".
Прошле године, 8. децембра, улогом Никије - индијске плесачице, у балету Лудвига Минкуса “Бајадера” обележила је две деценије уметничког рада.
М.Б.