ВЕЧЕРАС УРУЧЕЊЕ НАГРАДЕ “РАДОМИР ВУЧИЋ” ЈОВИЦИ БЕГОЈЕВУ

Солисти Балета Јовици Бегојеву, у среду 30. марта уочи представе Интервал/Сонгс/Вива Ла Вида, биће уручена новостановљена награда Народног позоришта „Радомир Вучић“.

Бегојев је први лауреат ове награде која се додељује младим талентованим балетским играчима до 28. године живота и то за остварене солистичке и главне улоге из репертоара Националног театра, одигране на матичној сцени или на гостовању у периоду од последњег дана фебруара месеца претходне до 01. марта текуће године, а који су се издвојили по техничкој и уметничкој интерпретацији.
Жири у саставу Константин Костјуков (председник) и чланови Мирјана Здравковић, балетска критичарка и Милица Безмаревић, солисткиња Балета и балетски педагог, једногласно је одлучио да награда припадне Бегојеву за улогу Армана Дивала у представи „Дама с камелијама“ која је премијерно обновљена 25. децембра прошле године.
Жири сматра да треба да награди изузетну индивидуалну интерпретацију Јовице Бегојева, пожртвовано партнерство, као и технички напредак у остваривању низа првачких улога класичног, неокласичног и савременог репертоара у 2010. години. Иницијатор награде је Удружење балетских уметника Србије.
М.Б.