Vesti

Pismo zahvalnosti primadone Milke Stojanović upućeno upravnici Narodnog pozorišta u Beogradu Ivani Vujić

4 april 2019

Poštovana gospođo Vujić,

Povodom koncerta koji je održan  2. aprila  na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, pod nazivom „U slavu izuzetnih“ a bio je posvećen mom suprugu Živanu Saramandiću, želim da Vam se najiskrenije zahvalim. 

Kao što je svima poznato, Narodno pozorište je bilo naša druga kuća, mesto u kome smo profesionalno ostvarivali svoje snove i nesebično darivali svoj talenat. Predstave su bile naš život u kojima smo davali najbolji deo sebe, sa velikim entuzijazmom, i željom da publika uživa u njima.

Veče koje je bilo posvećeno Živanu, ostavilo je poseban utisak i bilo baš onakvo kako bi Živan voleo da čuje i vidi, a ja sam bila presrećna zbog posebne energije i lepote koja se te večeri osetila i videla u sali Narodnog pozorišta.

Umetnici na sceni su pokazali izuzetnu profesionalnost, maksimalni kvalitet i dočarali svu lepotu operske umetnosti kakva priliči najvećim i najuglednijim kućama. 

Svojim lepim i plemenitim gestom  omogućili ste da se setimo Živana, velikog i  izuzetanog umetnika, čoveka koga smo svi voleli, kao što je i on voleo nas. Narodno pozorište mu se ovoga puta odužilo na način koji bi ga i samog ostavio bez teksta, kao i mene.

Molim Vas da Jasmini Trumbetaš Petrović, direktorki Opere, posebno, i svim umetnicima, koji su te večeri bili na sceni, uputite sve čestitke i moju najiskreniju zahvalnost za predivno veče koje su nam  priredili.

Srdačno, Milka Stojanović